به گزارش خبرگزاری مهر، طی هفته گذشته هزارن نفر از مؤمنان سیک در معابد متعدد به پاکستان حضور یافته و مراسم جشن بیساکی را برگزار کردند.
هزاران سیک برای جشن بیساکی راهی پاکستان شدند
مؤمنان سیک معابد سیک در پاکستان چون معبد نانکانا صاحب (محل تولد گورو نانک) و معبد پنجاصاحب به برگزاری مراسم دینی جشن بیساکی می پردازند، اما به طور کلی این جشن در معابد متعدد پاکستان برگزار می شود.
پاکستان تنها با ویزای 3000 سیک هندی برای برگزاری این جشن موافقت کرده، اما هزارن نفر از مؤمنان سیک از کشورهای غربی چون بریتانیا، ایالات متحده، کانادا، آلمان و فرانسه نیز به پاکستان سفر کردند.
جشن بیساکی یا ویساکی نشان دهنده آغاز بهار و پایان فصل برداشت محصول در هندوستان است، در جشن بیساکی که در سال 1699 در گورو گوبیند سینگ، دهمین گوروی سیکها جامعه باتقوایان سیک را تأسیس کرد و برگزاری جشن بیساکی نیز به همین دلیل در میان جامعه سیک از اهمیت ویژه ای برخوردار است، اما جامعه هندو نیز به نوعی این مراسم را برگزار می کند.
بزرگترین معبد سیکهای بریتانیا افتتاح می شود
یکی از بزرگترین معابد سیک که به سبک سنتی ساخته شده، در شهر بدفوردشایر بریتانیا افتتاح شد.
مراسم افتتاحیه این معبد با قرائت متون مقدس سیکها در معبد به نشانه پایان کار ساختمان آغاز شده و که به دنبال آن مراسم نیایش و سردادن سرودهای روحانی اجرا شد.
این معبد که به نام دهمین گوروی سیک ها، گورو نانک، نامگذاری شده و در کویینزپارک بدفورد قرار دارد که به مرکزی برای جامعه سیکهای منطقه تبدیل خواهد شد. کار طراحی این پروژه 5 سال و کار ساخت آن 3 سال به طول انجامیده است .
این معبد جدید که بودائیان از آن با عنوان "گوردوارا" به معنای معبد یاد می کند نخستین معبدی است که به سبک سنتی سیکها در بریتانیا ساخته شده و سنگهای گرانیت و مرمر آن از غرب هندوستان وارد شده است. این معبد بخشی از یک مرکز سیک است تا مؤمنان سیک شهر بدفورد بتوانند در مراسم و جشنهای مذهبی خود از آن استفاده کنند.
دبیر کل جامعه سیکهای این شهر و متصدی معبد از ساخت این معبد خارج از هندوستان ابراز مسرت کرد و آن را راهی برای آشنایی جوانان سیک با میراث فرهنگی سیک توصیف کرد. به زودی مجموعه ای از صنایع دستی سیک باستانی و منحصر به فرد موزه ویکتوریا و آلبرت لندن در این معبد به نمایش گذاشته می شود.
بررسی "مرده سوزی" هندوهای بریتانیا
در پی پیروی یک سازمان خیریه هندو در ستادهای خود برای قانونی کردن مراسم سنتی سوزاندن جسد مرده، این احتمال مطرح شده که سوزاندن اجساد مؤمنان هندو بریتانیا در هوای باز قانونی شود.
تلاش برای جلب موافقت با اجرای این سنت معنوی و 4 هزار سالانه هندوها در شمال شرق انگلستان سال گذشته با حکم یکی از مقامات محلی به عنوان نقض قوانین تدفین در بریتانیا با ناکامی مواجه شد. این تصمیم از سوی دندر کوما گای مؤمن هندو به چالش کشیده و خواستار احقاق حقوق خود شد که پس از مرگ، در هوای باز بر اساس رسم هندوها سوزانده شود.
قاضی یک دادگاه عالی در بریتانیا پذیرفته است که پیشنهاد وی از نظر قضایی از سوی شورای شهر نیوکاسل مورد بررسی قرار گیرد تا این مراسم را که هندوها آن را برای آزادی روح ضروری می دانند اجرا شود. جاستین کولینز، قاضی این دادگاه عالی اظهار داشته که این حکم می تواند بر اساس منفعت عمومی باشد چرا که جامعه هندو اهمیت بسیاری برای این مراسم قائل هستند. وی همچنین در اظهارات خود به قوانین سال 1884 و1907 اشاره کرد که سوزاندن مردگان در هوای باز را الزاماً غیر قانونی نمی داند.
590 هزار هندو در بریتانیا زندگی می کنند که بسیاری از آنها اجرای مراسم در هوای باز را ترجیح می دهند.
اقدام دندر کوما گای، مؤسس و رئیس جامعه دوستی انگلیسی – آسیایی ماه ژوئیه سال گذشته هنگامی که نخستین توده هیزم مخصوص آتش زدن جسد مردگان را در بریتانیا فراهم کرد به تیتر روزنامه ها تبدیل شد. پیش از آن وزارت کشور بریتانیا مراسم سوزاندن جسد همسر سفیر نپال را در سال 1934 قانونی دانسته بود. تاکنون تاریخ بررسی قضایی این درخواست را که از سوی کارشناسان حقوقدان حقوق بشر صورت می گیرد، اعلام نشده است.
نشست گفت و شنود ذهن و زندگی دالایی لاما
چهاردهمین همایش ذهن و زندگی با حضور گروهی از 12 دانشمند، چندین محقق و به ریاست دالایی لاما در دارمسالا، هندوستان تشکیل شد.
این همایش که هر ساله به صورت جلسه گفت و شنود با دالایی لاما رهبر معنوی بودائیان تبت برگزار می شود امسال موضوعی با عنوان " جهان در یک اتم" را مدنظر قرار داد؛ چرا که یکی از نخستین دستاوردهای دانشمندان عرصه ذهن و زندگی بررسی تأثیرات اعمالی چون مراقبه و آموزش ذهنی بر ذهن و رفتار است.
گفتگوهای ذهن و زندگی در ابتدا به منظور بررسی این امر تشکیل شد که آیا میان دانشمندان برجسته علوم مدرن و دالایی لاما بحث و تبادل نظر جدی امکان پذیر است یا خیر. این سلسه همایشها از سال 1987 آغاز شده است .
عنوانی که برای نشست امسال انتخاب شده، خود زیست نامه علمی دالایی لاما است که سال گذشته تحت عنوان " جهان در یک اتم: همگرایی علم و معنویت" منتشر شد. دانشمندان و محققان شرکت کننده در این همایش تفکرات و اندیشه های خود را درباره این کتاب با دالایی لاما و دیگر علمای بودائی این همایش مطرح می کنند.
رهبر معنوی و رهبر معزول شده تبت در این کتاب موضوعاتی را مورد تأکید قرار داده است که احساس می کند در همگرایی علم و معنویت مهمترین موارد هستند. موضوعات و پرسشهای این کتاب محور بحث و تبادل نظر در این نشست 5 روزه خواهد بود.
وی در سخنرانی افتتاحیه به دو مورد از موانعی اشاره کرد که به مثابه چالشی در حال رشد، علیه توسعه معنویت در نظر گرفته می شوند. یکی از این موانع علمی و دیگری سیاسی محسوب می شوند در حالی که بعد علمی آن از نظر دالایی لاما اهمیت کمتری دارد.
آشنایی دانشجویان افسری نیویورک با اسلام و سایر ادیان جهان
بیش از دوازده نفر از دانشجویان افسری آکادمی نظامی ایالات متحده سه روز خود را در مسجد جرسی در ایالت نیوجرسی گذراندند تا با زندگی دینی و فرهنگی اسلام آشنا شوند.
دانشجویان افسری آکادمی نظامی ایالات متحده مستقر در نیویورک برنامه سه روزه خود در مسجد را به عنوان برنامه یک ترمی " برقراری صلح" گذراندند.
علاوه بر دیدار با مسلمانان در مسجد، دانشجویان افسری این دانشگاه برای دیدار از معبد هندوها و مشاهده آنها هنگام نیایش به یک معبد هندو رفته و پس از آن از یک کلیسای آفریقایی – آمریکایی بازدید و با جوامع مسیحی قبطی مصر و پاکستانی دیدار کردند. در این برنامه شهردار نیوجرسی درباره شهری که ساکنان آن به 50 زبان مختلف تکلم می کنند سخنرانی کرد.
دانشجویان افسری نیویورک 2 شب را در نمازخانه مرکز اسلامی نیوجرسی گذراندند و به سخنرانی مشروحی که بر شباهتهای اسلام و مسیحیت و یهویت تأکید داشت گوش فرا دادند.
احمد شدید رئیس مرکز اسلامی نیوجرسی اظهار داشت: آنچه که در مسجد مشاهده می کنید، در کلیسا یا معبد نیز وجود دارد. انسانهای نیک بر اساس اعتقادات دینی خود عمل می کنند و هنگامی که دقیقتر نگاه کنید اختلافها جزئی در اعتقادات مومنان وجود دارند.
آکادمی نظامی نیویورک این برنامه را با هدف جلب اعتماد ساکنان محلی برای غلبه بر دشمن توصیف کرد و گفت: درحالی که ما به امکانات تکنیکی و حرفه ای خود اعتماد داریم باید این نوع فعالیتها را با هدف رسیدن به موفقیت در ثبات، امنیت، تحول و باز سازی و برقراری صلح به مرحله اجرا در آوریم و این برنامه ها با هدف پرکردن چنین شکافی صورت می گیرند.
فعالیت مجدد قدیمی ترین کلیسای ارمنی هندوستان
قدیمی ترین کلیسای ارمنی هندوستان پس از یک دهه سکوت، به زودی فعالیت خود را از سر می گیرد .
این کلیسای باستانی ارمنی که در شهر چنیای واقع شده است با بودجه 5/1 میلیون روپیه ای کلیسای ارمنی در کلکته و با استفاده از خدمات ملی هنر و میراث فرهنگی هندوستان به شکوه سابق خود بازگشت.
سفارت ارمنستان در هندوستان در نظر دارد نوامبر امسال (آبان ماه) هفته فرهنگی ارمنستان در هندوستان برگزار کرده و فرهنگ ارمنی را معرفی کند.
کاتولیکوس پاتریاک ارمنستان، طی یک سفر شخصی به هندوستان علاقه خود را نسبت به از سرگیری فعالیت این کلیسای باستانی ابراز کرده بود، اما با وجود اتمام فعالیتهای ترمیمی، تاریخ آغاز فعالیت کلیسا هنوز اعلام نشده است.
ترور الکساندر متصدی کلیسا اظهار داشت که ترمیم کلیسا با همکاری تراست ملی هنر و میراث فرهنگی هندوستان براساس قوانین آغاز شد.
بر اساس آمار مقامات این کلیسا، جامعه مسیحیان ارمنی در این شهر از ثروت قابل توجهی برخوردار بوده و سهم مثبتی در فعالیتهای فرهنگی و اقتصادی این شهر داشتند. اما اکنون تنها 250 ارمنی در هندوستان زندگی می کنند.
بندیکت همایش اسقفهای برزیل را افتتاح می کند
واتیکان برنامه مشروح سفر پاپ به برزیل را که قرار است طی روزهای 19 تا 24 اردیبهشت ماه صورت گیرد اعلام کرد و بر اساس پیش بینی قبلی رهبر کاتولیکهای جهان افتتاح پنجمین نشست عمومی کنفرانس اسقفهای برزیل را بر عهده دارد.
رهبر کاتولیکهای جهان روز چهارشنبه 19 اردیبهشت ماه رم را به مقصد سائوپولو ترک می کند و بعد از ظهر همان روز به وقت محلی وارد برزیل می شود. پس از استقبال از فرودگاه مقامات محلی با پاپ دیدار کرده و عصر روز اول از پنجره صومعه سائو بنتو با مؤمنان دیدار می کند.
پاپ روز پنجشنبه 20 اردیبهشت پس از برگزاری مراسم خصوصی عشای ربانی با رئیس جمهور برزیل در کاخ ریاست جمهوری سائوپولو دیدار می کند. دیدار با رهبران سایر مذاهب مسیحی و صرف ناهار با اسقفهای برزیلی و دیدار عصرگاه با جوانان برزیلی سایر برنامه های بندیکت را در دومین روز سفر به برزیل تشکیل می دهد.
رهبر کاتولیکهای جهان روز جمعه مراسم عشای ربانی برگزار کرده و تقدیس فری گالوائو را اعلام می کند، گفتگو با اسقفهای برزیلی و دیدار از آپارسیدا به عنوان مشهور ترین زیارتگاه برزیل بخش دیگر برنامه های وی است.
روز یکشنبه پاپ پنجمین نشست عمومی کنفرانس اسقفهای آمریکای لاتین را افتتاح خواهد کرد. دستور جلسه کنفرانس 18 روزه اسقفهای آمریکای لاتین دربرگیرنده فقر و محرومیت در آمریکای لاتین، افزایش فرقه های انجیلی در مقابل کلیسای کاتولیک و تأثیرات جهانی شدن خواهد بود. بندیکت شانزدهم روز دوشنبه 24 فروردین به رم باز خواهد گشت.
حمایت رهبر روحانی انگلیکنهای ولز از اسقف شدن زنان
رهبر روحانی کلیسای انگلیکن در ولز خواستار انتصاب کشیشان زن به عنوان اسقف شد، امری که طی چند سال اخیر بحثها و مناقشات بسیاری را در کلیسای انگلیکن به همراه داشته و حتی ممکن است به ایجاد تفرقه در کلیسا منتهی شود.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از کریسشن تودی، اسقف باری مورگان، رهبر کلیسای انگلیکن ولز که از حامیان سرسخت زنان کشیش محسوب می شود در جمع هیئت رئیسه کلیسا در همایش سالانه ای که در دانشگاه ولز برگزار شد دیدگاههای خود را درباره انتصاب زنان به سمت اسقفی مطرح کرد.
اسقف اعظم مورگان اظهار اشت که انتصاب زنان به عنوان اسقف تنها گام منطقی برای کلیسای انگلیکن در ولز محسوب می شود که پس از رسیدن زنان به سمت کشیشی باید طی شود. زنان از 10 سال پیش در کلیسای ولز کشیش شدند و دکتر مورگان، اسقف اعظم ولز اظهار داشت که استدلالهای الهیاتی برای انتصاب زنان اسقف کاملا متقاعد کننده است.
وی افزود: از بعد انسانی کشیش/ اسقف نماینده جامعه مسیحی در پیشگاه خداوند است و از آنجا که جامعه مسیحی نیز از زنان و مردان تشکیل شده، انتصاب زنان نیز چون انتصاب مردان تصمیم صحیحی تلقی می شود. از بعد الهی نیز از آنجا که کشیش/ اسقف نماینده مسیح قیام کننده ای است که زنان و مردان را رهایی داده و رستگار می کند، انتصاب زنان گواهی به شمول رستگاری است.
دکتر مورگان یادآور شد که شخصا نمی تواند علت منطقی جدا کردن زنان از سمت اسقفی را تشخیص دهد. زنان کشیش و حامیان آنها قربانی تبعبض کلیسا طی یک دهه گذشته بوده اند که ممکن است این تبعیض خودآگاه نبوده باشد .
نظر شما